Werkwijze title=

Werkwijze

U kunt zich ook opgeven voor de workshop ‘Budget op Orde’.

Doel van deze workshop
- Uw thuisadministratie ordenen.
- Uw administratie makkelijk op orde houden.
- Een financieel maandoverzicht maken en bijhouden.
- Controle krijgen over uw uitgaven.
- Gebruikmaken van budgettips.
- Invloed krijgen op uw situatie, zoals verzekeringen, belastingtoeslagen, vrijstelling aanvragen, abonnementenbeheer et cetera.

Voor werkgevers
Deze budgettraining duurt ongeveer drie tot vier uur.
De kosten bedragen 99 euro per persoon (exclusief BTW). Dit is inclusief naslagwerk. De workshop wordt gegeven in ons kantoor te Geldrop voor groepen van drie tot zes personen. Wij bieden ook incompany trainingen, vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Deze training kan heel goed worden ingezet tijdens een reorganisatie waarbij werknemers een lager salaris ontvangen of met ontslag gaan.

Voor particulieren
Wij bieden ook privé workshops aan. De kosten hiervan zijn 249 euro. Deze workshop is zoals hierboven beschreven, maar dan gaan we aan de slag met uw eigen administratie. Deze zal in twee dagdelen van drie uur worden gegeven. Ook mogelijk in de avonduren.

Workshop ‘Wat geld(t) als ik 18 word?’
Deze workshop is bedoeld voor jeugd rond hun 18e verjaardag en schoolverlaters. Hierin staan we stil bij zaken als studeren, werken, belasting, op kamers wonen, budgetteren enzovoort.

Dit zijn meestal maatwerktrainingen. Belangrijk om te weten: wie is de exacte doelgroep, wat is de doelstelling, voor hoeveel personen, op welke locatie et cetera.

Voor deze trainingen is het zinvol om dit op mijn kantoor te bespreken onder het genot van een kopje koffie. 

Een budgetcoach werkt niet voor, maar samen met zijn cliënt.
Het kennismakingsgesprek vindt plaats op ons kantoor in Geldrop.
Daarin bespreken we uw situatie, wat uw wensen zijn en wat ik daarin kan betekenen. Dan weten we ook hoeveel uur het traject ongeveer zal omvatten.

Een normaal traject bestaat uit drie fases:

Fase 1
De thuisadministratie wordt geordend. 
We maken een overzicht van de inkomsten en uitgaven (en schulden als die er ook zijn).
We bespreken hoe de problemen zijn ontstaan en zullen proberen hier oplossingen voor te vinden.
We kijken naar mogelijkheden of er recht is op meer inkomsten, zoals toeslagen en heffingskortingen van de belastingdienst.
Mogelijk kunt u aanspraak maken op diverse tegemoetkomingen of kwijtscheldingen van uw gemeente.

Fase 2
Waarschijnlijk moeten we uw inkomsten- en uitgavenpatroon doorbreken en we begeleiden u daarom met zaken als:
Teveel abonnementen, te dure of te veel verzekeringen, te hoge belkosten en dergelijke. We kijken naar goedkopere mogelijkheden of zeggen er een aantal op.
Zijn er schulden? We nemen contact op met deze schuldeisers en proberen een betalingsregeling te treffen. 
In deze fase krijgt u begeleiding bij uw budgetplan.

Fase 3
De balans tussen inkomsten en uitgaven is terug.
Het contact wordt minder, maar ik zal de eerste maanden na de coaching wel informeren en bekijken of uw financiële balans nog aanwezig is en of alles loopt zoals overeengekomen.

Als blijkt dat we ondanks alle mogelijkheden de schuld niet in drie jaar kunnen wegwerken, zullen we u begeleiden naar de gemeentelijke schuldhulp van uw gemeente.

Afhankelijk van wat er moet gebeuren, zal een normaal traject tussen de zes en vijftien uur in beslag nemen. Er zal echter niet meer dan vijftien uur in rekening worden gebracht. Dat is mijn uitdaging! De ervaring leert dat er vaak een maandelijkse besparing is bij de hulp van een budgetcoach.

Home | Privacy policy | Contact